Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

(DOWNLOAD) "Inte skall jag stÄ vid din grav" by Niklas Aurgrunn " Book PDF Kindle ePub Free

Inte skall jag stÄ vid din grav

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Inte skall jag stĂ„ vid din grav
  • Author : Niklas Aurgrunn
  • Release Date : January 18, 2020
  • Genre: Family,Books,Fiction & Literature,
  • Pages : * pages
  • Size : 293 KB

Description

Min yngsta dotter springer lÀngs raderna, genar över gravarna, vill vara den som hittar honom. Det Àr underligt att se och ta in. Hon kÀnde inte sin farfar, ingen av dem gjorde det.

Det Àr ingen stor begravningsplats och efter en knapp timme kan vi konstatera att han inte finns dÀr, vilket kÀnns mÀrkvÀrdigt logiskt.

Inte ska jag stÄ vid din grav, stirrande i marken.

Inte ska jag veta var du finns, och inte ska jag kunna bli dÀr.

Du ska inte vÀnta och du ska inget förklara. Din tystnad ska aldrig bli min tystnad och det du kanske sÀger ska aldrig vara tillrÀckligt.

Jag ska aldrig veta vad jag sysslar med nÀr jag söker dig och plötsligt ska jag Äterigen inse att jag gÄtt Ät fel hÄll och inte vet var jag Àr.

Allt annat Àr faktiskt helt otÀnkbart.



Jag försökte i mÄnga Är att skriva om min far och den relation vi aldrig fick till. Om det dÀr misslyckandet jag aldrig begripit - visst var kanske klyftan mellan sextitalisterna och deras förÀldrar bÄde djupare och vidare Àn mellan nÄgra andra generationer i historien, men var vi verkligen dömda att stÄ dÀr och vifta stumt och okoordinerat pÄ var sin sida i all evighet? Fanns det ingen vÀg runt? Hur jag skrev fick jag inte ordning pÄ det. Detta Àr mitt sista försök.

Ett par lÀsarreaktioner:

- Det tar lite anstrÀngning att komma in, men sen absorberas jag helt. Det Àr sÄ djupt personligt. Och dÀr i det mest frenetiska pusslandet, i vridandet och vÀndandet för att hitta sammanhang och mening, finns ett myller av tankar och bilder som slÄr mig frÄn mitt eget liv, frÄgor dÀr jag inser att jag stundom gÄtt vilse, stundom letat i fel Ànde. Jag tycker boken Àr sÄ vackert mÀnsklig och brottade, utan att bli bitter.

- FörfÀrligt att se hur du blandar sanning och lögn och kanske önsketÀnkande till en soppa som tydligen ger dig nÄn slags tillfredsstÀllelse.


Ebook Free Online "Inte skall jag stÄ vid din grav" PDF ePub Kindle


Post a Comment for "(DOWNLOAD) "Inte skall jag stÄ vid din grav" by Niklas Aurgrunn " Book PDF Kindle ePub Free"